Fakta om nisser

Nisser – Faktalink

Nisser | faktalink

En nisse er en husgud fra dansk, skånsk og norsk folkeminde. Han minder om de romerske lares. Nissen har sit navn fra det gamle danske navn Nis eller Niels.

Nisse – Wikipedia, den frie encyklopædi

5. dec. 2014 — Ordet nisse er mest kendt som en betegnelse for et drilagtigt væsen, men det er også et personnavn. Nisse er et navneord, som er dannet af …

Hvor stammer nissen fra? – Samvirke

Hvor stammer nissen fra? | Samvirke

17. dec. 2017 — Men ved at kaste et blik på nissernes historie, kan vi alligevel nå frem til et bud på deres størrelse. Fakta. Nissen fra gamle sagn.

Hvis du er gammel nok til at læse Samvirkes artikler, er du sikkert også gammel nok til at vide, at en nisse er et overnaturligt væsen. Hvornår de første historier om nissen blev fortalt, findes der flere syn på.

Hvor store er nisser? – Videnskab.dk

Hvor store er nisser?

5. dec. 2022 — Dæmon, kættersk skabning og bare generelt irriterende. Den godmodige nisse har ikke altid været en helt naturlig del af juletiden.

CLASSIC: Det er højtid for nisser i øjeblikket, men hvor store er de hueklædte væsener egentlig, vil en læser gerne vide. Svaret bringer os på en rejse tilbage gennem nissernes historie.

Nisser var Djævlens værk – Historienet.dk

Nisser var Djævlens værk | Historienet.dk

8. dec. 2019 — Der findes mange beretninger om gårde, hvor man har haft kontakt med den samme nisse gennem generationer. Sammen med de mange historier om …

Fra frygtet husgud til harmløs hjælper: Godmodige nisser har ikke altid været en naturlig del af juletiden, og sommetider blev de jagtet med vievand, bål og brand.

Fem ting du ikke vidste om “virkelighedens” nisser – TV 2

Julenisserne huserede især i det danske tidsskrift Folkets Nisse fra 1851. En hel kreds af danske satirikere stod bag tidsskriftet. Det inspirerede deres …

De tidligste beretninger om nisser i Norden går helt tilbage til Olaus Magnus’ værk ‘Historien om de nordiske folk’ fra 1555. 

Julenissens kulturhistorie – Den Gamle By

En nisse er ifølge folketroen et overnaturligt væsen. Faktaboks. Etymologi: Ordet nisse er en kæleform af mandsnavnet Niels. Også kendt som.

nisse – Den Store Danske – lex.dk

nisse | lex.dk – Den Store Danske

24. dec. 2021 — Ifølge historien er det ikke ukendt, at nissen blev set som uhyggelig, da der med kristendommens indtog i Danmark kom et andet syn på nisser end …

En nisse er ifølge folketroen et overnaturligt væsen. .

Hvor stammer myten om nisser egentlig fra? | Historie – DR

Hvor stammer myten om nisser egentlig fra? | Historie | DR

17. nov. 2015 — Andet end nisser · BJERGFOLK En slags trolde, der boede i høje og under huse. · NØKKER Mandlige væsner, som holdt til i vandløb og beskyttede …

Dæmoner, husguder eller små julede væsner med trekantede huer. Nissen har været mange ting gennem tiden.

Hvor stammer nisse-myten fra? – Illustreret Videnskab

Nisser – Hvor stammer nisse-myten fra? | illvid.dk

Der er måske ikke så meget latino over nutidens nisser, men faktisk skal vi sydpå til Middelhavet for at finde deres forfædre.

Keywords: fakta om nisser, nisser fakta